15 Nisan 2012 Pazar

Piknik Masası


Bahçenizde güzel bir piknik masası yapmak için gerekli açıklamalar bu dökümanda mevcuttur. Tercihen servi ağacı bizim kullanacağımız malzemedir. Ekonomik, dayanıklı ve güzel sonuçlar vermesi nedeniyle bu ağacı seçtik.


Piknik Masası Üst Bölümü

Masa için gerekli araçlar

                              Malzeme Adedi          Boyutu           Uzunluğu
Üst çıtaLar                  5                        5cmx15cm        150cm
Destek Çıtaları         2                        5cmx10cm        67,5cm
Ayaklar                         4                        5cmx10cm        100cm
İşkence                         2                        5cmx10cm        75cm

Makine Civatası,           6 Takım             6,25cm x 0,625cm 

Pul ve Somun Vida                               1kg                     12cm

Masayı Oluşturun
Ölçün ve 5cmx15cm lim Üst çıtaları kesin.Çıtaları temiz ve düz bir alana yayın, yan yana dizin. Aralarında yarım santimden biraz falz boşlu kalacak şekilde çırpılar sıkıştırın ve düzenleyin. 75 cm lik işkenceler ile gerdirin.

Destekleri Tutturun
Destekleri 5 santime 10 santim kalınlığında ve 67.5 santim uzunluğunda , uçları 45 decere açı yapacak şekilde kesin. Uçları sonlarından 5 cm önceden başlayarak 45 dereceye yakın açı ile kesebilirsiniz.Destek çıtalarını birbirinden 17,5 santim aralıkla üst çıtalra paralel şekilde ortalayarak dizin.Masanın kenarlarından ortalama 2 şer santim boşluk kalacak.Destel çıtaları üzerinden iki ucada matkap yarımı ile üst çıtalar ile birlikte delin.Daha sonra 12 santimlik vidaları deliklerden geçirip uçlarına somunları takın.Vidaların başları masanın üst yüzeyine gelecek şekilde takın ve sıkın.

Ayakları Kurun
100 santimlik ayarları üçları yaklaşık 38 derece olacak şekilde kesin.Gevşek bir şekilde ortalarından işkence ile tutturun.Daha sonra iki ayakta yere tam oturana kadar açın ve o noktaları işaretleyin.İşkenceyi çıkarın ve iki ayağında birbirine geçip kaymamaları için iki işaretin arasında kalan alanı 2,5 cm civarında inceltin.Daha sonra tekrar ayakları birbirine çapraz şekilde geçirin.Daha sonra ayakları üst çıtaların alt yüzeyine koyun ve monte etmek için her uca delik açın.Ayakları üst bölüme bağlamak üzere 6,25 santimlik makine civatası ve somununu kullanın.
Piknik Masası Ayak

Ayakları birleştirin.
İki ayak arasını ölçün ve o boyutta bir parça kesin.Daha sonra önceden ayakları birbirine geçirdiğimiz noktaya dik gelcek şekilde, bu parçayı koyun ve dış taraftan hem iki ayağa hemde ek parçaya delik açın.Bunu her iki tarafada uygulayın.Ve son olarak Ara parçayı ayakların “x” noktası ile 12 cmlik vidaları kullanarak birleştirin.

0 yorum:

Yorum Gönder